Opiferum - Verkossa ilman rajoja

Kirjaudu


Opiportal 3.8.0  |  © Opiferum 2020

Tiedotteet

 • Tilapäinen häiriö Google Ads -mainoksissa

  Google ilmoitti sunnuntaina 1.3. pysäyttäneensä osan asiakkaidemme sivustoihin liitetyistä mainoksista. Mainokset näkyvät Google Ads -palvelussa hylättyinä syyllä "Haittaohjelmat ja ei-toivotut ohjelmat".

  Tilanne on ollut maanantaista 2.3. saakka selvityksessä ja ongelman alkutekijäksi epäillään juuri sunnuntaina tapahtunutta vikaa yksittäisen SSL-sertifikaatin automaattisessa uusimisessa. Järjestelmämme on mitä todennäköisimmin joutunut karkauspäivän sekoittamaksi ja jättänyt palvelimemme ws7.opiferum.net -osoitteen SSL-sertifikaatin uusimatta.

  Sertifikaatti saatiin uusittua heti maanantai-aamusta tilanteen huomattuamme, mutta Google oli ehtinyt tässä välissä indeksoimaan osan sivustoista ja tulkinnut vanhentuneella sertifikaatilla varustetun palvelimen kautta ladattavien resurssien johdosta sivuilla esiintyvän jotakin haitallista.

  Ongelma on siis jo maanantai-aamuna korjattu meidän puoleltamme, mutta tietojemme mukaan Googlen tulee skannata sivut uudelleen kahdesti, jotta hylkäysmerkintä mainoksista katoaa. Ensimmäinen skannaus on ainakin osalle sivustoista jo tullut, eikä niiden yhteydessä ole havaittu enää ongelmia.

  Pyrimme osaltamme nopeuttamaan sivustojen uudelleen indeksointia mahdollisimman paljon, jotta Google Ads -palvelun käyttö saataisiin taas jatkumaan normaalisti.

   

  Pahoittelemme suuresti tapahtunutta ja siitä aiheutunutta haittaa.

    Takaisin